perjantai 29. joulukuuta 2017

22 PÄIVÄÄ LÄHTÖÖN

22 päivän päästä mä muutan Espanjaan, Alicanteen. Yksin. Puoleksi vuodeksi. Vaikka oon jo kerran kokenut tän uuteen kaupunkiin muuttamisen, niin tää ei tunnu kyllä lähellekkään samalta, ja ei se kyllä ookkaan. Koko tän syksyn en oo oikeestaan edes ehtinyt ajatella koko asiaa, enkä sen pahemmin oo edes halunnut, koska onhan se aika hirvittävä ajatus muuttaa toiselle puolelle Eurooppaa ihan yksin. Nyt kun on enää alle kuukausi jäljellä, alkaa pikku hiljaa kaikki pelot ja jännitykset muuttua innostukseksi ja odotukseksi, ei millään malttais odottaa lähtöä. Luultavasti vikalla viikolla paniikki iskee taas, mutta just nyt odotan niin paljon lähtöpäivää.

Yleensä matkustaessa tiedät kaiken tulevasta kohteesta, selaat kaikki mahdolliset tiedot läpi ja yrität etsiä kaikki parhaat paikat ja nähtävyydet, joita niiden muutamien päivien aikana haluat käydä läpi. Mulla on nyt 147 päivää kohteessa, enkä tiedä koko kaupungista yhtään mitään. Ennen vaihtohakua en ollu ikinä kuullukkaan semmosesta paikasta kun Alicante, en tiennyt sen olemassaolosta enkä perehtynyt siihen mitenkään edes sillon kun laitoin sen mun vaihtopapereihin ykkösvaihtoehdoksi. Edes sillon kun sain tietää, että tonne mä oikeesti lähen, en pahemmin tutustunut koko paikkaan mitenkään, joten tässä sitä nyt ollaan: muuttamassa kaupunkiin josta en tiedä yhtään mitään, josta en oo kuullu juurikaan mitään. Ja se on oikeesti aika kivaa, ei oo mitään ennakko-odotuksia ja kaikki mitä siellä odottaa on uutta ja jännää.
 Mä oon nyt reilu vuoden opiskellut matkailualaa, ollut alan töissä kohta 10 kuukautta ja koko ajan on vahvistunut ajatus siitä, että mä en oo nähny maailmaa vielä todellakaan niin paljon kun haluaisin. Melkeen kaks vuotta oon tehny täysillä kahta tai jopa kolmea työtä koulun ohella, enkä oo niiden lisäksi paljon muuta sitten ehtinytkään. Nyt vihdoin on mun aika lähteä maailmalle ja oikeesti nähdä just niitä paikkoja, mitä oon aina halunnut nähdä. Mun vuoden 2018 bucket listalla on listattuna kaikki maat mihin haluaisin ens vuonna päästä käymään, ja mikäs sen helpompaa kun asua seuraavat puol vuotta monien näiden maiden ja kaupunkien lähellä. Jo pelkästään Espanjan sisällä on niin paljon upeita paikkoja, ja niistä haluan ainakin nähdä Barcelonan, ja toivottavasti käydä uudestaan myös Madridissa ja Valenciassa.
Ja koska etelä-Euroopassa ollaan, aijon ehdottomasti reissata myös muissa maissa, ja tän hetken suunnitelmissa on nähdä Portugali, Italia, Ranska ja Kroatia. Saa nähdä kuinka moni näistä tulee toteutumaan, mutta aion lähteä reissuun vähän ''nyt tai ei koskaan'' -asenteella. Kerran kun nyt tuolla päin on pidemmän ajan niin miksei!
 Viime Espanjan reissulta jäi mieleen kaikki ihanat ruoat, marketit, kahvilat ja ravintolat joissa tuli käytyä. Niitä odotan myös tosi paljon, ja haluun ehdottomasti opetella myös ite kokkaamaan Espanjalaisia juttuja.
Mulle kaikilta matkoilta on tärkeetä taltioida kaikki kivoimmat hetket, joten yhtenä tavotteena on ottaa tooooosi paljon kuvia, niin normikameralla kuin mun polaroid -kamerallakin. En usko että tässä tulee olemaan minkäänlaista ongelmaa, vaan ongelma on lähinnä se kuinka saan kuvattua sen saman jutun puhelimella ja molemmilla kameroilla. Toisaalta pitää myös muistaa nauttia niistä hetkistä ihan oikeasti, eikä vaan kameran linssin läpi.
Toinen juttu minkä haluaisin hirveesti toteuttaa ois jonkunlainen road trip Espanjan halki. Miten, missä, kenen kanssa ja milloin ei oo todellakaan selvää, mutta sen näkee sitten! Suurkaupunkien ja tavallisten turistipaikkojen lisäksi haluun myös päästä Espanjan maaseudulle ja nähdä sitä aitoa elämää ja pieniä kyliä.
Viimenen ''tavoite'' vaihdon ajalle on matkapäiväkirjan pitäminen. Oon kirjottanu päiväkirjaa ihan lapsesta tähän päivään asti, ja tälle reissulle hommasin ihan oman kirjan. Alkuperäsenä ajatuksena olis kirjottaa jokaisesta päivästä jotain, mutta jos ei joka päivä niin ainakin joka viikko. Sinne haluun kerätä kaikki maholliset matkavinkit, reissujen kohokohdat, liimata lentoliput ja matkaliput, kirjottaa ylös parhaat ravintolat ja nähtävyydet eri kaupungeissa ja paljon muuta.

22 päivää. Mä en malta odottaa!!

(Kuvat weheartit.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti