tiistai 12. kesäkuuta 2018

ALICANTE TRAVEL GUIDE

Näin melkeen puolen vuoden asumisen jälkeen voin kyllä todeta rakastavani Alicantea ja Espanjaa ihan täydestä sydämestä. Koti on aina koti, mutta en olis kyllä ikinä uskonut sopeutuvani näin hyvin ihan erilaiseen kulttuuriin ja maahan ylipäätänsä. Näiden kuukausien aikana on tullut reissailtua vaikka missä, ympäri Eurooppaa ja myös Espanjan sisällä, ja oon kyllä edelleen sitä mieltä että kaikista näistä paikoista Alicante on mun numero ykkönen, ja ehkä myös jopa mun lemppari ihan kaikista paikoista missä oon koskaan käynyt. Ehkä se johtuu siitä tunnesiteestä, joka ajan kanssa on muodostunut, mutta joka viikko täältä tuntuu löytyvän jotain uutta ja ihanaa. Keräsin nyt kokoon mun lempparit ja vinkkejä siihen millaisen viikon mä viettäisin täällä turistina!

After these five months I've got to know the amazing Alicante pretty well, so I wanted to share some of my best travel tips in the city! 

PLACES TO VISIT


Santa Barbaran linna on varmaan se ykkösnähtävyys tässä kaupungissa, ja siellä todellakin kannattaa käydä. Tota linnaa on aika vaikea olla bongaamatta, sillä se kohoaa keskellä Alicanten keskustaa, ja sinne pääsee joko autolla, kävellen tai hissillä. Suosittelen todellakin kävelemistä, vaikka se matka on aika rankkaa ylämäkeä mutta lopulta niin sen matkan arvoista!

Santa Barbara castle, the most amazing views over the city! There's a few ways to get up here, but I highly recommend walking instead of taking an elevator, it's quite a long hike but totally worth it.


Mercadon kauppahallista löytää takuuvarmasti kaikista tuoreinta ruokaa mitä saatavilla vain on, ja mun ehdoton suosikki on hedelmäosasto ja ulkona oleva kukkatori. Lauantai-iltapäivisin Mercadon takana vietetään ''tardeo'' -nimistä tapahtumaa, jolloin ihmiset siis kokoontuu vaan viettämään päivää ja nauttimaan hyvästä seurasta.

Mercado Central is the place to get all your fresh fruits and berries! On Saturday afternoons you can also join the ''Tardeo'' on the backyard of Mercado, where people just chill, listen to good music and enjoy some drinks and food.

Puerto de Alicante, eli satama on myös ihan super nättiä aluetta!

The Port of Alicante is stunning! 


Playa de Postiguet & Playa de San Juan on kaupungin päärannat, ja etenkin San Juanin rannalla on yleensä tosi tyhjää ja kilometrikaupalla ihanaa rantaviivaa, mutta Postiguetin ranta ihan Alicanten keskustassa on kuitenkin enemmän mun mieleen.

There are a few different beaches, the city beach is called Playa de Postiguet, and on tourist season is super full, so if you're looking for something not so crowded head down to Playa de San Juan.


El Palmeral, eli Alicanten palmupuisto sijaitsee vähän kauempana keskustasta, noin 4 kilometrin päässä, mutta tää on ehdottomasti ihan yks mun lemppareista. Tosi kaunis paikka ja ihana esimerkiksi piknikille.

El Palmeral is a super cool palm tree park, it's around 4 km from the city but awesome place to visit and have a picnic.

Barrio de Santa Cruz on Alicanten vanha kaupunginosa, joka on täynnä ihania värikkäitä taloja ja pieniä katuja.

The Old town of Alicante, Barrio de Santa Cruz, is filled with colorful little houses and small streets.


Explanada, eli Alicanten rantakatu on myös tosi nätti!

Explanada, so the beach street is also very pretty! 


WHERE TO EAT

Jos kaipaa vähän ns. parempaa pikaruokaa, 100 Montaditos ravintolaketju on ihan paras vaihtoehto, varsinkin keskiviikkoisin ja sunnuntaisin jolloin kaikki menulta löytyvät jutut on euron/kpl. Täältä löytyy pieniä leipiä, snacksejä ja salaatteja tosi edulliseen hintaan.


Lizarran on ehkä mun lemppari tapaspaikka, täällä voit vaan istua pöytään ja käydä hakemassa vitriinistä haluamasi tapakset tai odottaa pöydässä kun tarjoilijat kiertää tuomassa erilaisia tapaksia. Jokaisessa tapaksessa on pieni tikku, ja lasku hoidetaan niin että maksat sen mukaan kuinka monta tikkua sulla lopulta on, ihan parasta!

For tapas/snack I recommend places called 100 Montaditos and Lizarran, very good and simple food!
 

Sale & Pepe on ihan superhyvä italialainen ravintola, ainakin niiden lohipastaa voin suositella erittäin lämpimästi. Spiga niminen italialainen ravintola taas tarjoaa parhaat pizzat. Calle Mayor nimisellä kadulla ihan Alicanten keskustassa on myös paljon perinteisiä espanjalaisia ravintoloita, joissa saa varmasti hyvää paellaa, tapaksia ja erilaisia mereneläviä.

Best pizza/pasta places are definitely the two Italian restaurants called Sale & Pepe and Spiga. Right in the center of Alicante is a street called Calle Mayor, where you can find a lot of Spanish restaurants.

Alicanten paras ja ihanin kahvila on Sip and Wonder, johon myös koirat on sallittuja ja maailman söpöin Darwin -koira on aina ovella vastassa. Iso suositus pannukakuile ja avocado-tomaattileivälle!

The best café in Alicante is called Sip and Wonder, the cutest dog named Darwin is always here to treat you. Big recommendation to the pancakes and avocado-tomato toast! 


Ja tärkein osio eli herkut! Maailman parasta frozen yogurttia löydät Explanadalta eli Alicanten rantakadulta YoYo -nimisestä paikasta. Valorin suklaakahvilasta taas saat maailman parhaat churrot ja muutkin suklaaherkut.

And my favourite part: the sweet stuff! Yoyo is the best frozen yogurt place in the city, and Valor chocolate café offers the best churros and other chocolate treats.


DAY TRIPS

Ehdottomasti siistein ja paras päiväretki Alicanten lähettyviin mun mielestä on Calpen kaupunki. Tänne pääsee raitiovaunulla tai bussilla, ja suosittelen mielummin bussimatkaa sillä se on huomattavasti nopeampi. Edestakainen bussimatka taitaa olla n. 10-15 euroa ja kestää suunnilleen tunnin. Parque Natural del Peñon on ihan järjettömän kaunis, ja super intensiivisen ja vähän jopa pelottavan vaelluksen jälkeen sen huipulta aukeaa ihan älyttömät maisemat. Tätä suosittelen ihan ehdottomasti!

One of the coolest places ever is Calpe, where you can hike all the way up to the natural park and see the whole city. The roundtrip costs around 10-15 euros! 

Villajoyosa on mun lempparikaupunki täällä, vaikkei tuolta ihan hirveesti tekemistä löydy mutta söpöjä pikkukujia, värikkäitä taloja ja hyviä ravintoloita senkin edestä.

Villajoyosa is my favourite little city, you can get there with a tram in an hour and it only costs 2,50e!


Torreviejan pinkki suolajärvi oli mun mielestä myös tosi mahtava kokemus, ja varmasti myös Torreviejan kaupungista löytyy tekemistä ja ruokapaikkoja yhden päivän edestä!

Torrevieja and the Pink Salt Lake is definitely worth a visit! 


Guadalest ja Algarin vesiputoukset on myös ihan paras päiväretkikohde, johon valitettavasti melkein tarvitset kuitenkin vuokra-auton, sillä tänne ei ole mahdollista mennä millään julkisilla kulkuvälineillä. Jos kuitenkin auto löytyy niin täällä kannattaa käydä!

Combined trip to Guadalest village and Algar fountains is a perfect way to spend a day, though it's really hard to go there with public transportation so you will need a rental car/guided tour.


Tabarca on ihan täydellinen kesäpäivän retkikohde. Meno-paluu maksaa 19 euroa, ja tonne voi hyvin ottaa mukaan omat eväät ja snorklausvälineet. Ihana paikka!

Tabarca Island is the perfect day trip destination, the roundtrip costs you 19 euros and you can just spend the day snorkeling, chilling and sunbathing! 


ACTIVITIES

San Juanin rannalla on mahdollista kokeilla SUP-lautailua ja kajakilla melomista, ja aika isojen aaltojen vuoksi tää oli kyllä super hauskaa ja samalla myös tosi haastavaa. Varsinkin hyvällä ilmalla tosi jees!

Stand Up Paddling in San Juan beach, we rented the boards from Aloha Surf Club, and one hour with them costs 10 euros. So cool especially if the weather is nice!


Jos vaan mahdollista, etsi tapas/paellan kokkauskurssi! Mä osallistuin molemmille ja varsinkin tapaskurssista tykkäsin hirveesti, ensin kokkailtiin yhdessä monta eri ruokalajia ja lopuksi päästiin ison pöydän ääreen syömään kaikki herkut.

If possible, go to tapas/paella cooking course!


Snorklaus Tabarcan saarella ei maksa juuri mitään, paikallisista ''kiinabasaareista'' voit ostaa omat välineet muutamalla eurolla. Superkirkasta vettä ja upeita maisemia!

Like mentioned before, snorkeling in Tabarca Island is amazing! You can get you equipment with few euros from a Chinese bazar in the city.


Santa Barbaran linnan alapuolella menee ihan älyttömän hyvät lenkki- ja vaelluspolut, ja varsinkin auringonlaskun aikaan täällä on aivan ihana käppäillä!

Hiking near the Santa Barbara castle is also really nice, there are some good paths and amazing viewpoints! 


Alicante on myös aika tunnettu sen yöelämästä, ja El Barrio eli vanha kaupunki onkin suosituin paikka, josta löytyy ihan loputtomasti pieniä baareja. Varsinkin vaihtareiden suosima Havana on aina täynnä ihmisiä, ja meidän henkilökohtainen suosikki on sporttibaari Austins, josta saa parhaat sangriat.

And of course the famous night life in Alicante! El Barrio is full of little bars, my favourites are Havana and this sport bar called Austins, where you get the best sangria ever. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti