maanantai 22. kesäkuuta 2020

Juhannus Ylläksellä

Pienen etelänloman jälkeen oli aika palata takaisin tänne pohjoiseen. Juhannukseen oli enää muutama päivä, ja rehellisesti sanottuna mua harmitti tosi paljon tulla tänne eikä jäädä viettämään perinteistä mökkijuhannusta Lohjalle. Pyörittelin mahdollisuuksia siitä, jospa voisin olla kotona juhannuksen yli, mutta lopulta totesin että mitä jos tää juhannus tulee olemaan mun koko elämäni ainoa juhannus, jonka voisin viettää pohjoisessa? Nämä ajatukset takaraivossa suunnattiinkin autolla keskiviikkona kohti Rovaniemeä. Mitään erityisiä suunnitelmia ei edes ollut, mutta keskiviikkoiltana sain puhelun että mitä jos lähtisit juhannuksen viettoon vielä pohjoisemmaksi?





Perjantaina startattiin auto kohti Yllästä! Matkan varrella pysähdeltiin mm. Pellossa, Sieppijärvellä, Muoniossa ja lopulta saavuimme Äkäslompoloon. Vielä tässäkin vaiheessa päivän suunnitelmat olivat edelleen melko avoinna, joten valittiin kartalta lupaavan näköinen paikka ja lähdettiin ajamaan kohti Pyhäjärveä Kittilän puolella.
















Hyttysten määrä täällä yllätti melkoisesti, joten iskettiin teltta keskellä metsää, levättiin muutama tunti ja päätettiin suunnata lopulta kohti Ylläksen huippua. Huipulle lähdettäessä kello oli jo yli keskiyön, mutta aurinko paistoi silti täydeltä taivaalta ja se oli jotain mitä mä en ollut koskaan elämässäni kokenut.




Monta tuntia myöhemmin kavuttiin takaisin maanpinnalle, ja lähdettiin etsimään telttapaikkaa yöksi, joka lopulta löytyi Äkäslompolan uimarannalta. Teltassa nukkuminen joitain lapsuuden öitä lukuunottamatta oli mulle myös täysin uusi tuttavuus, ja pakko sanoa että se oli ihanaa! Käytiin aamuyöllä vielä uimassa, samoin heti aamulla herättyämme ennen kuin oli aika lähteä takaisin kohti Rovaniemeä.



Kyllä se Lapin kesä jaksaa yllättää ja ihmetyttää, ja oon niin onnellinen siitä päätöksestä viettää kesäni suurimmilta osin kuitenkin täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti