lauantai 6. helmikuuta 2016

YEAR 2016

Tää on siitä outo vuosi, että ekaa kertaa IKINÄ en tiedä missä oon puolen vuoden päästä, vuoden päästä, edes kesällä. Maanantaina suoritan mun lukiourani viimeisen kokeen ja se olis sit aikalailla siinä. Eihän se niin vaikeeta ollut lopulta. Perjantaina kuumottelis myös kevään ensimmäinen YO-koe elikkäs äidinkieli, jonka luulis olevan yks helpommista mutta nyt viimeistään tässä abivuoden aikana oon tajunnu että se on ihan järkyttävän kamala oppiaine. Oon aina tykännyt lukea ja kirjoittaa ja ollu siinä jopa ihan suht hyvä, mut noi runoanalyysit ja ainestoesseet ei vaan oo mun juttu.
Oon joutunu miettimään tulevaisuutta tosi paljon viime aikoina, hakemukset (toivottavasti) tulevaan kouluun lähetin pari viikkoa sitten ja pääsykokeita odotellessa eletään seuraavat kaks kuukautta. Samaan aikaan on tietysti pitänyt huolehtia, että noi viimeiset kurssit saa suoritettua, ylppärilukemiset olis pitäny alottaa jo täysillä (kyllä mäkin oon jo alkuun päässy), kesätöitä pitäis hankkia ja huolehtia kaikki abishow vastuujutut kuntoon ja muuta mukavaa. Oikeesti tykkään tästä kiireestä ja tekemisestä, en vaan tiedä tuleeko jossain vaiheessa seinä vastaan.
Koska tänään on lauantai, oon käynyt jo aamusta vetämässä ihanan lasten jumppatunnin ja lukenut ahkerasti (20 minuuttia espanjaa), aattelin pyhittää loppuillan historiadokkareille ja syömiselle. Ja aattelin myös jakaa mun kevään bucket listin, jota oon nyt hionut viimeisten päivien aikana.
 1. Haluun oppia seisomaan käsillä. Viime vuonna halusin oppia kärrynpyörän ja spagaatin ja molemmat onnistui, joten miksei tämäkin
2. Haluun sisustaa mun huonetta, en tosin mitään hirveen radikaalia koska luultavasti en tuu täällä olemaan enää hirveen monia vuosia (apua). Yks juttu minkä ehdottomasti haluun on jonkunlainen maailmankartta mihin voin aina merkitä maat missä oon käyny. En tosin usko että saan maalata sitä mun ihanaan valkoiseen seinään mut jotain vastaavaa
3. Kolmas kuva tiivistää itseasiassa aika monta asiaa, mutta pääasia tässä tais olla se että haluan ottaa maaahdollisimman paljon kuvia. Ja toinen on matkustelu, toukokuussa lähen mitä luultavimmin reissuun, mutta haluisin myös kesän jälkeen jonnekkin lämpimään
4. Haluun alkaa taas lukemaan kirjoja. Kaikki illat ennen nukkumaanmenoa menee siihen puhelimen räpläilyyn, mutta nyt alan lukemaan iltasin. Erityisesti haluisin siirtyä pikkuhiljaa myös englanninkielisiin kirjoihin.
 5. Haluun opiskella ja saavuttaa hyviä tuloksia. Tälläkin hetkellä mun varmaan pitäis lukea historiallisia faktoja ja harjotella ruotsin kielioppia, mutta en vaan oikeesti jaksa. Joten tää on todella ristiriitainen tavote, toivon että se motivaatio iskee vielä tässä lähiaikoina(lähipäivinä mieluusti)
6. Haluun opetella juomaan enemmän vettä. Juon ihan liian vähän vettä ja nyt viime viikolla onnistuin aika kivasti juomaan joka päivä vähintään 1,5 litraa päivässä!
7. Haluaisin alkaa myös syömään vähän terveellisemmin, Syön ihan hyvin ja tarpeeksi, mutta mä oon just se nirso joka ei tykkää mistään. Täytän alle puolen vuoden päästä 19v enkä oo koskaan syöny esim. katkarapuja, kaikki kasvikset ällöttää mua suunnattomasti ja mun äiti piilottaa avokadoa meijän smoothieen kertomatta siitä koska en todellakaan ois juonu sitä jos olisin tienny asiasta. Oon myös tosi huono kokeilemaan mitään joten tässä on aika paljon parannettavaa.
8. Haluisin myös nukkua tarpeeksi, mutta en liikaa mihin syyllistyn aika usein. Saatan helposti mennä ysiltä nukkumaan ja nukkua 10-11h putkeen ja sen takia oon tosi väsyny koko päivän.
9. Ehkä suurin juttu minkä haluaisin nyt saavuttaa olis se valmistuminen lukiosta. Ja opiskelupaikka. Jännittävää.
10. Keväällä haluan käydä Tallinnassa (pakko koska on ilmanen risteilylahjakortti) ja jättää tosin ne shoppailumestat väliin tällä kertaa, vanha kaupunki houkuttelis tosi paljon
11. Mun valmistumislahja itelleni tulee olemaan matka Englantiin toukokuussa. Kaikki on vielä täysin auki mutta mun interrail-haaveet kaatu nyt eikä tänä vuonna oo vaan mun aika sinne lähteä, mutta mä säästin kolmasosan mun viime vuoden kesätyörahoista siihen reissuun ja mähän en Suomeen jää kököttämään koko vuodeksi. Ehkä siisteintä koko jutussa olis se että lähtisin yksin, toivottavasti näkemään myös sukulaisia, mutta uskon et toi olis aika hyvä juttu itsenäistymisen kannalta.
12. Käydä festareilla. Viime vuonna multa jäi kaikki festarit välistä (jopa Lohjan rantajamit koska olin töissä), mutta tänä vuonna haluun ehdottomasti mennä Ruisrockiin. Olin siellä 2014 ja sillon oli ihan huikee reissu, nyt on niiiin hyvät esiintyjät että tänä vuonna en haluu tota missata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti