perjantai 14. huhtikuuta 2017

DUBAI 2017

Melkeempä jo tasan kuukaus sitten lähettiin kohti Arabiemiraatteja ja Dubaita, ja reissun jälkeen on ollu niin hirvee kiire että nyt vasta pääsin muokkailemaan kaikki kuvat. Aivan mahtava reissu, ehdottomasti yks koko elämäni parhaista ja myös opettavaisimmista!

LAUANTAI & SUNNUNTAI

Saavuttiin Dubaihin keskellä yötä lauantaina, joten ensimmäinen päivä meni vaan lähinnä altaalla makoillessa ja vähän kiertelemällä ympäristöä. Vietettiin alkuviikko Emirates Academy -nimisessä paikassa, joka on siis koulu, mutta sinne voi myös mennä ihan normaalisti majoittumaan. Hinnan ja sijainnin puolesta suosittelen tota ihan älyttömästi, kahden hengen huone jossa oli myös keittiö ja iso kylppäri makso n. 45e/henkilö yöltä.
 Sunnuntaina lähettiin heti aamusta seikkailemaan vähän kauemmas, tarkotuksena oli ettiä Jumeriah Grand Mosque, joka lopulta kyllä löytyikin mutta toi päivä oli niin järjettömän kuuma ettei ulkona pystynyt oikeestaan olla. Moskeijalta jatkettiin matkaa ihanalle rannalle, mutta +38 astetta teki kyllä tehtävänsä ja oltiin kaikki osiltamme pieniä punasia rapuja joistain kohdista.

 Illalla lähettiin vielä ''ihan vaan muutamaks tunniks käymään'' Dubai Mallilla, ja lopulta taidettiin olla viellä suunnilleen 6 tuntia. Ihan järjetön paikka, käveltiin sen illan aikana varmaan kymmenen kilometria. Ennen lähtöä käytiin kattomassa vielä ne kuuluisat suihkulähteet, ja pakko myöntää että se esitys oli kyllä superhieno!

  MAANANTAI

Maanantaina alkoi meijän virallinen kouluohjelma, ja päästiin näkemään vähän erilaista Dubaita kun suunnattiin kohti vanhaa kaupunkia.

 Kierroksen jälkeen jatkettiin kulttuuri-illalliselle Sheik Mohammed Centre for Cultural Understanding -nimiseen paikkaan, ja tää oli kyllä ihan mun lemppari. Opittiin tosi paljon uusia juttuja arabikulttuurista ja uskonnosta, ja saatiin ihan sairaan hyvää ruokaa!

TIISTAI

Tiistaina meillä oli ensimmäinen hotellivierailu, ja päästiin näkemään ''maailman ainoa 7-tähden hotelli'', eli Burj Al Arab. Taas jälleen kerran yks semmosista hetkistä joita tuskin olis ikinä tullut kokemaan, aivan älyttömän upea paikka!
Illalla oli varmasti monien kaikista eniten odottama reissu jeeppisafarille aavikolle, josta tykkäsin kyllä itekin ihan hirveesti. Ainut tosi iso miinus oli pysähdys tuolla kamelisafarilla, jossa näki taas millasta se eläintenkohtelu harmillisen monessa maassa vielä tänä päivänä on. Mekin kokeiltiin kameliratsastusta, mutta nyt jos saisin päättää uudestaan niin en olis kyllä mennyt. Kokemus sekin ja tosi hieno sellainen, mutta jotenkin siitä jäi tosi huono maku suuhun.

 KESKIVIIKKO

Keskiviikkona käytiin vierailemassa Dubain WTC -rakennuksella ja Jumeirah Creek Side -hotellilla, jossa saatiin kuulla Haaga-Helian entisten opiskelijoiden tarinoita ja myös miten he ylipäätänsä päätyivät Dubaihin. Näissä tuli aina semmonen hetki että hei, mustakin voi joskus tulla jotakin!
 Illalla lähettiin Miracle Garden -nimiseen puutarhaan, jota mä odotin niiiin paljon. Olihan se tosi hieno, mutta niinkuin kaikkialla Dubaissa oli sekin vähän liioteltua mutta tykkäsin silti tosi paljon.

 TORSTAI

Sanon näin melkeen jokaisesta päivästä, mutta torstaita odotettiin taas ihan hirveesti ja loppupalautteen jälkeen tää oli suurimman osan lempparipäivä. Lähettiin heti aamusta kohti Abu Dhabia, jossa odotti maailman toisiksi kallein hotelli Emirates Palace ja Sheik Zayedin suurmoskeija.
 Illalla päästiin vielä Ferrari Worldiin ja kokeilemaan mm. maailman nopeinta vuoristorataa!

PERJANTAI

Viimeinen päivä alkoi jäätävällä kaatosateella, kun suunnattiin kohti Al Maha Desert & Spa -hotellia, joka sijaitsi kirjaimellisesti aavikolla. Tää oli näistä ökyhotelleista mun ehdoton lemppari, koska vaikka tää olikin viiden tähden hotelli, kaikki oli mietitty ympäristön kannalta edullisiksi ja tää oli myös kaikista eksoottisin!
Illalla syötiin vielä kaikki yhdessä ja lähdettiin kohti lentokenttää. Ei tätä reissua oikeen voi ainakaan sanoin kuvailla, kuvat kertoo enemmän mutta ei nekään kaikkea. Ihan älyttömän hieno kokemus ja ainakin omat ennakkoluulot Dubaista ja arabikulttuurista murtui moneen kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti