sunnuntai 25. helmikuuta 2018

CALPE - THE MOST AMAZING VIEWS IN THE WORLD

Tänään oli taas vuorossa jo melkeen perinteeksi muodostunut reissupäivä, joita on viimesimpien viikonloppujen joukkoon mahtunut jo aika monta. Otettiin tänään suunnaksi Calpe, ihana rannikkokaupunki muutaman tunnin päässä Alicantesta. Agendana oli ''löytää semmonen vuori mihin on kai joku vaellusreitti ja sen päältä on kivat maisemat'', mutta voi mikä meitä odottikaan...
Penyal d'lfac on aivan järjettömän kokoinen vuori Calpen luonnonpuistossa, ja korkeutta tällä kyseisellä kalliolla on 332 metriä. Matkana tää vaellus tonne korkeimpaan kohtaan oli ehkä 2,5-3 kilometria, mutta se maasto oli jotain ihan uskomatonta. Alkumatkasta oli vielä helppoa, vähän kivikkoista ja liukasta paikoittain, mutta varmaan viimenen kilometri on kyllä semmosta taiteilua ja tasapainottelua, ja osittain joutu ihan ryömiä nelinkontin jotta pääsi eteenpäin. Samalla jotain niin pelottavaa ja kamalaa, mutta todellakin ehkä siistein asia mitä oon pienessä elämässäni koskaan tehnyt. Ja nuo maisemat kun päästiin perille...Aivan älyttömän upeat! 
(Tässä näkyy vähän tuota polkua mitä pitkin tonne kavuttiin.)
Koko reissuun meni suunnilleen kolme tuntia, ja oli kyllä niin sen arvosta. Ihan ehdottomasti kaunein paikka tässä maailmassa mitä mä oon koskaan nähnyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti