keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Hanko

Viime viikolla lähdettiin Helsingin sateita pakoon kohtia Hankoa! Mä kävin viime vuonna ensimmäistä kertaa Hangossa toukokuussa, ja ihastuin ihan täysin, joten oli ihana päästä näkemään se nyt täydessä kukoistuksessa myös kesällä.
Yksi mun suosikeista Hangossa on ihana Neljän Tuulen Tupa kahvila, jonne voi halutessaan joko kävellä keskustasta ihanaa rantareittiä pitkin. Tällä kertaa me kuitenkin aloitettiin täältä ja tultiin autolla. Ihanat merimaisemat ja söpöt rantakalliot on kyllä näkemisen arvoiset.
Hangossa ollessa täytyy tietysti myös käydä kurkkaamassa rannan söpöt pukukopit ja vanhat villat, joita löytyy ympäri kaupunkia mutta mun mielestä kivoimmat on heti pääkadun varressa. Myös Hangon kasinon kesäputiikit kannattaa käydä tutkimassa!
Mulle uutena juttuna löydettiin vahingossa tiemme myös keskustassa sijaitsevalle vesitornille, jonne pääsi parin euron pääsymaksulla ihailemaan ympäröiviä maisemia. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä!
Viimeisenä lähdettiin vielä seikkailemaan Tulliniemen luontopolulle, jota pitkin pääsee Suomen eteläisimpään kärkeen. Matkaa tuolla kierroksella on n. 8 kilometria yhteensä, ja sen varrella pääsee kyllä näkemään kaikenlaisia maisemia: merta, metsää, hiekkarantaa ja kallioita. Tosi ihana reitti joka varsinkin selkeällä kelillä näyttää kyllä Hangon parhaat palat!

1 kommentti: