perjantai 11. syyskuuta 2020

Kilpisjärvi

Tällä viikolla sain vihdoin toteutettua yhden pitkäaikaisista haaveista, nimittäin reissun ihan Lapin pohjoisosiin. Vaikka yli vuoden olen täällä Napapiirin yläpuolella jo viihtynyt, en kuitenkaan ehtinyt vuoden aikana käydä Yllästä korkeammalla, joten jo loppukesästä varattiin majoitukset ja tiistaina lähdettiin ajelemaan kohti Kilpisjärveä. Ruska saapui tänä vuonna jo hieman ajoissa, joten oltiin paikalla aivan täydelliseen aikaan, sillä mahtavimmat ruskamaisemat olivat juuri saapuneet. 

Matkaan Rovaniemeltä Kilpisjärvelle meni reippaasti yli seitsemän tuntia pysähdyksineen. Yleensä pidemmillä automatkoilla en jaksa katsella maisemia kovinkaan ahkerasti, ja autolla matkustaminen on usein tosi puuduttavaa, mutta tällä kertaa näin ei todellakaan ollut. Erityisesti koko matka Muoniosta Kilpisjärvelle oli niin upea, ja muutamaan otteeseen jouduttiin tekemään kuvauspysäkkejä jo ennen kohteeseen saapumista.

Kilpisjärvellä majoituspaikkana toimi Majatalo Haltinmaa, joka osoittautui aivan täydelliseksi meidän neljän hengen reissuporukalle. Pieni mökki majoitti meidät hyvin kahdeksi yöksi, ja isona plussana oli myös oma sauna! Vaikka oltiin paikalla ruskasesonkina, oli mökillä hintaa vain 29€/hlö/yö, joka ainakin tuntui todella edulliselta. Sijainti oli aivan täydellinen eikä muutenkaan paikasta löytynyt kyllä mitään moitittavaa.

Ensimmäisenä iltana jaksettiin tehdä vielä pieni iltakävely mökin lähimaisemissa, ja käytiin mm. Tsahkalin vesiputouksella, joka oli vain muutaman kilometrin päässä. Koko ajomatkan oli ollut aika pilvistä, mutta illaksi sää selkeentyi ja loppuillan saatiinkin nauttia jopa auringonpaisteesta.

Keskiviikkona koitti kauan odotettu Saana-tunturin huiputus. Vaikka olen jo muutamallakin eri tunturilla Lapissa päässyt käymään, ei niitä voi mitenkään verrata tähän. Matka tunturin huipulle ei ollut helpoimmasta päästä, mutta ei kuitenkaan liian rankka, ja taukojen avulla selvittiin siitä noin neljässä tunnissa. Ihan mahtavia maisemia, ja maisemat noin puolivälistä olivat kyllä jopa vielä hienommat kuin tunturin huipulta.

Olin kuullut ennen reissua moniltakin eri Kilpisjärvellä käyneiltä, ettei sieltä löydy ihan hirveästi mitään tekemistä ja muutama päivä siellä riittää ihan varmasti. Mä olisin kyllä voinut viettää tuolla vaikka viikon, ehdottomasti pakko päästä käymään uudestaan myös talvella ja kesällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti