lauantai 17. lokakuuta 2015

ESPANJA: VALENCIA

PERJANTAI:
Päästiin onnellisesti perille Valenciaan ja bussimatkan ja taksin voimin suunnattiin meijän kämpälle, jonka sijainti yllätti koska oltiin eletty siinä uskossa että asuttais ihan keskustassa, onneks meijän pikku ghettoalue oli ihan kotosa. Asuttiin neljännessä kerroksessa ihan normaalissa kerrostalossa, ulkoota päin koko talo vaikutti tosi vanhalta ja vähän pelotti mitä sieltä oikeen tulee vastaan mutta onneks sisältä koko kämppä oli tosi kiva ja valosa josta löyty kolme makkaria, keittiö ja olohuone. Keskustaan sieltä oli kyllä jonkun matkaa mutta onneks metrot kulki sielläkin hyvin. Eka päivä tuli kulutettua aika lailla vaan käppäilemällä siellä meijän omilla kotikulmilla.

LAUANTAI:
Heti seuraavana aamuna lähettiin taksilla kohti Culleraa. Muut tytöt lähti patikoimaan kohti jotain linnaa joka oli ihan jäätävän korkeilla vuorilla ja me muut jäätiin rannalle makoilemaan, oli ihan älyttömän hyvä ilma ja tosi hassua olla melkeen yksin tuolla rannalla, turistiaika oli mennyt jo joten pahemmin ruuhkaa ollu kyllä missään. Olin ollu tosi väsyny jo aamulla mutta aattelin sen johtuvan ihan vaan väsymyksestä, mutta loppuillasta alko tulee ihan hirveen huono olo ja sen illan makasin sängyssä kuumeessa. Oon melko varma että se johtu jostain mitä olin syöny ja juonu, koska se iski niin nopeesti ja kovaa mutta meni myös ohi aamuun mennessä.

SUNNUNTAI:
Tuolla oli just meijän saapumisen aikana semmonen juhlaviikonloppu/pyhä, eli lähes kaikki paikat oli kiinni ja meinas tulla pieni paniikki että mistä saadaan ees kotiin ruokaa. Sunnuntaina mun pienen välikuoleman jälkeen uskaltauduin lähteä rannalle koska olo tuntu jo ihan normaalilta, rannassa oli kuitenkin niin jäätävä tuuli että lähettiin keskustaan kävelemään ja illalla käytiin myös tutkailemassa Valencian yöelämää, vähän erilainen meno kun Suomen baareissa ja oli kyllä superkiva ilta ja juhlittiin samalla ihanan Jennin 19-v synttäreitä

MAANANTAI:
 Maanantaina lähettiin Bioparc nimiseen eläintarhaan, toi ei ollu missään vaiheessa mikään semmonen paikka mitä kukaan olis halunnut nähdä, ei kukaan tainnu ees tietää koko paikasta etukäteen mutta toi 12. päivä oli Día de la Hispanidad ja luultiin tosiaan että kaikki paikat on kiinni ton pyhän takia mikä ei lopulta ollutkaan totta, mutta toi eläintarha oli auki ja jopa halvempi just tona päivänä. Tää oli ehkä yks mun lempparijuttuja koko matkasta, tuolla oli erilaisia alueita esim. madagaskar, sademetsä, savanni yms. ja suurimmalla osalla eläimistä oli tosi tilavat ja luonnolliset olot, esimerkiksi tuolla madagaskar-alueella ne eläimet meni ihan vapaana yleisön joukossa muutenkaan missään ei ollu häkkejä, aitoja toki ja joissain laseja mutta tosi hyvänolonen eläintarhaksi.
Oli ihan sairaan kuuma päivä ja vedettiin ihan kiitettävän pituset siestat iltapäivällä, tohon hassuun aikatauluun tottu kyllä yllättävän nopeesti ja tajus ehkä jopa sen siestan idean, kyllä ne päikkärit teki ihan hyvää joka päivä. Tehtiin aika usein ite ruokaa kotona mutta muutamina iltoina käytiin ulkona syömässä, ja ihan ehdoton lemppariravintola mun mielestä oli La Rollerie joka löytyi ihan siitä Valencian vanhasta kaupungista, ihanalla paikalla ja ehdottomasti parasta ruokaa mitä tuolla söin!

TIISTAI:
Oltiin jo aiemmin suunniteltu että tehtäis joku aamu kunnon brunssi, ja tiistaina vihdoin kaikki kaupat oli auki ja oli ihana nähdä kuinka meijän pieni kotikatu oikeen heräs eloon, sieltä löyty vaikka kuinka monta leipomoa ja hedelmäkauppaa mitkä oli vaan ollu kaikki päivät kiinni. Melkeen kolmeen asti istuskeltiin ja syötiin ja lopulta päästiin lähtemään kohti Oceanogràfic-nimistä akvaariota jonne lopulta saavuttiin liian myöhään eikä päästy enää sisälle. Päätettiin koittaa seuraavana päivänä uudestaan ja pidettiinkin shoppailupäivä, joka oli myös ihan yks lempparihetkistä tuolla. Koko päivän oli niin ilonen fiilis ja hymyilytti ihan koko ajan!
Olin bongannu jo aikasemmin Brandy Melville-nimisen kaupan ja siitä tuli kyllä heti mun lempikauppa ikinä, niin kiva tunnelma koko kaupassa ja jotenkin tykästyin tosi paljon, eikä ne vaatteetkaan kyllä yhtään sen huonompia ollu... Tosta päivästä jäi vaan niin hyvä fiilis, hymyilyttää vieläkin♥ 

KESKIVIIKKO:
Lähettiin heti kymmenen jälkeen kohti tätä akvaariopaikkaa, oli jotenkin hirveen suuret odotukset mutta pakko myöntää että ainakin mulle se oli pieni pettymys. Tuolta löyty samalla tavalla eri alueita mistä löyty merissä ja alueilla asuvia kaloja ja muita eläimiä, mutta toisin kun siellä eläintarhassa näiden elinolot oli ihan toista luokkaa. Melkeen ahdisti kuinka pienet ja epäsiistit altaat joillain oli, ja tuolta löyty myös delfinaario jotka nyt aina on ehkä vähän kyseenalaisia. Se delfiinishow itessään oli tosi hieno, otin täältä paljon enemmän videota koska kuvia oli tosi vaikee saada. Hieno paikka mutta ei ehkä ihan sen hehkutuksen arvonen.
 Edellisenä päivänä tuli aika hyvin hoidettua kaikki tarpeelliset shoppailut ja päädyttiin ihan vahingossa vihdoin sinne Valencian oikeeseen vanhaan kaupunkiin. Maailman kauneinta aluetta, sama onnellisuusfiilis iski taas ja kierreltiin monta tuntia niitä ihania pikkukatuja, löydettiin myös ihana kahvila nimeltä Pan Pan jossa syötiin niiiiin hyvät patongit jotka oli pakko hakea seuraavanakin päivänä mukaan. Ei oltu edes tajuttu että se niin sanottu vanha kaupunki on jotain muutakin kun sitä keskustaa ja ostoskatuja, toi oli kyllä niin kaunis paikka ettei mitään rajaa.

TORSTAI & PERJANTAI
Torstaina luovutettiin meijän kämppä ja suunnattiin vikan kerran vielä rannalle ja syömään, yheksältä +illalla lähti juna takas Madridiin ja siitä alkokin erittäin mielenkiintonen yö. Madridissa meijän piti mennä vielä syömään ennen kentälle menoa mutta minkään ravintolan keittiö ei siihen aikaan ollu enää auki joten otettiin(maailman kallein) taksi heti lentokentälle ja vietettiin siellä lähemmäs kaheksan tuntia. Ei päästy turvatarkastuksiin ja muihin ennen viittä joten se aika nukuttiin pyyhkeiden päällä kovalla ja aivan jäätävällä lattialla. Mulla oli taas noussu kuume ja meinasin pyörtyä kahvilajonossakin, kokemus tämäkin enkä oo kyllä epämukavampaa nukkumapaikkaa ennen kokenut.
Kaiken kaikkiaan ihan mahtava matka ja niin erilainen kun tavalliset ''lomamatkat'' yleensä, ja tässäkään ei tullu kerrottua läheskään kaikkea ja muutenkin kuvissa kaikki paikat ja ne kokemukset ei millään tuu esille samalla tavalla millasia ne oikeesti on. Niin paljon uusia kokemuksia ja superisot kiitokset kaikille tytöille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti