perjantai 10. maaliskuuta 2017

MATKASUUNNITELMIA

Mulla varmaan suurin syy siihen miksi ylipäätänsä lähdin opiskelemaan matkailualaa oli se kiinnostus erilaisia kulttuureja kohtaan ja halu nähdä maailmaa. Eihän se todellakaan pelkästään sitä ole, ja sitä ollaankin toitotettu useaan otteeseen että jos lähtee matkailualaa opiskelemaan vain sen takia, että haluaa matkustaa, ei tää ala oo ehkä kuitenkaan se oikea, koska siihen tarvii oikeesti todella paljon muitakin asioita. Oon silti aika positiivisesti yllättynyt kuinka hyviä tilaisuuksia jo tähän mennessä tää kyseinen koulu on mulle tuonut ihan puhtaasti matkailun parista.
Oon ollu tosi onnekas sen suhteen että oon päässyt matkustamaan jo aika paljon, en ehkä niin laajasti kuin monet muut mutta silti tosi monia eri maita ympäri Eurooppaa. Nyt on kuitenkin tiedossa kolme aika varmaa matkakohdetta, joissa en oo ikinä käynyt ja joita en oo oikeestaan koskaan edes ajatellut!
Tasan viikon päästä perjantaina istun (toivottavasti) lentokoneessa kohti Dubaita! Dubai on ehkä kohteena semmonen johon en luultavasti ikinä olis lähtenyt omin päin normaalisti lomalle. En oikeestaan tiedä siitä yhtään mitään, eikä ennen tätä vuotta oo kyllä kiinnostanutkaan tietää. Ensimmäisenä mulle tulee vaan mieleen ökyrikkaat ihmiset ja tosi epätodelliset ja uudet maisemat. Nyt sain kuitenkin mahollisuuden hakea koulun opintoretkelle Dubaihin, johon onnistuinkin pääsemään mukaan, ja viikon päästä alkaa meijän matka. Tulee kyllä olemaan varmaan tosi mahtava kokemus ja saadaan nähdä sellasia paikkoja joihin ei ihan turistina luultavasti edes pääsisi.
Toinen aika huippu juttu tapahtu toissapäivänä kun saatiin kuulla meijän tulevat vaihtopaikat. Mä pääsin mun ensimmäiseen vaihtoehtoon eli Espanjaan ja Alicanten yliopistoon. Espanja oli mulle aika selkee ykköspaikka, ihan vaan sen kielen takia. Oon nyt jo aika monta vuotta opiskellut espanjaa ja tuntuu ettei sitä oikeesti opi ellei pääse sitä käyttämään. Ens helmikuussa alkaakin sitten puolen vuoden mittanen jakso tuolla lämpimämmällä puolella maailmaa, siitä tuun varmasti kirjottelemaan vielä lisää kun saa vähän enemmän tietoa koko prosessista.
Viimesin melko varma reissu tulee suuntautumaan kohti Puolaa, luultavasti joskus loppukesästä. Toimin tällä hetkellä meijän kansainvälisen opiskelijajärjestön hallituksessa markkinointi''päällikkönä'', ja luultavasti lähdetään meijän hallituksen kesken pariksi päiväksi Puolaan vähän kouluttautumaan ja miettimään tulevan kauden juttuja. Puola on mulle myös yks iso mysteeri, en tiedä siitä mitään, en oikeestaan edes tiedä missä se on ja mitä siellä on mutta ainakin kuvien perusteella vaikuttaa tosi mielenkiintoselta paikalta!
Kaikkea ei todellakaan voi saada, mutta jos mitenkään ajallisesti ja rahallisesti mahdollista niin haluaisin tehdä vielä yhden miniloman jonnekkin päin maailmaa vielä tän vuoden puolella. Mun pitkäaikasia haaveita on ollut Kroatia, Berliini ja Lontoo, ja voisin lähteä ihan mihin tahansa niistä koska vain. Tällä hetkellä tuntuu että on jopa enemmän kiinni ajanpuutteesta, mutta jos ei tänä vuonna ehdi niin ehkä joskus toiste!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti