lauantai 14. huhtikuuta 2018

BARCELONA

Reissun ensimmäinen kohde oli Barcelona, jonne lähdettiin iltapäivästä junalla. Junamatka Alicantesta Barcelonaan kestää noin viisi tuntia, ja ainakin mitä me tutkailtiin niin se on myös huomattavasti halvempaa kuin lentäminen, vaikka matkassa kestääkin vähän kauemmin. Saavuttiin perille, ja lähdettiin kohti meidän AirBnb -asuntoa, joka ei ollutkaan mikään helppo juttu. Kävi ilmi, että Barcelonassa on kaksi samannimistä katua, ja tietysti päädyttiin sinne väärään. Pari tuntia myöhemmin päästiin vihdoin perille.

Our first destination was the beautiful Barcelona. The train trip from Alicante was about 5 hours, and at least for us it was much cheaper to take a train than fly there, but of course it took a lot more time. We faced some difficulties with our AirBnb, since apparently there were two streets with the exact same name, and of course we went to the wrong one. Few hours later we finally found the right adress...
Aloitettiin seuraava aamu aamupalalla tosi kivassa kahvilassa nimeltä 365, joka oli ihan La Ramblan läheisyydessä. Ensimmäinen aamupäivä vietettiin lähinnä kauppoja ja Barcelonan keskustaa kierrellen, ja iltapäivästä käytiin ensin syömässä ennen kuin jatkettiin kohti kaupungin isoimpia nähtävyyksiä. Barcelonassa ja muuallakin Espanjassa kannattaa muuten lounasaikaan hyödyntää ''Menu del día'' -tarjoukset, jolloin yleensä n. 10€ hintaan saa alkuruoan, pääruoan ja jälkkärin!

We started the first day with a really nice breakfast on one cafe nameed 365, which is located right next to La Rambla. After breakfast we just did some shopping and after lunch (make sure that you use the ''Menu del día'' -offers in Spain during lunch time, you usually get a 3 course meal with 10 €!) we moved towards the tourist attractions. 
Lähdettiin metrolla ensin kohti Sagrada Familiaa, ja sieltä kävellen Park Güelliin. Me päädyttiin ostamaan vain yksittäisiä metrolippuja, mutta lopulta olisi ollut kuitenkin järkevämpi ostaa 10 kerran metrokortti, joka tulee huomattavasti halvemmaksi. Noi välimatkat Barcelonassa on aika tosi pitkiä, joten jos haluaa hieman nopeuttaa ja helpottaa hommaa niin metrolla pääsee helposti kaikkialle. Tuolla puistossa on tosiaan erikseen maksullinen alue, josta löytyy ehkäpä ne hienoimmat ja värikkäimmät kohdat, mutta me oltiin kuitenkin vain koko ajan siellä maksuttomalla puolella ja nähtävää riitti kyllä sielläkin!

We went through all the famous landmarks like Sagrada Familia and Park Güell, and even though the distances are quite long, all the places are easy to reach with a metro. I would recommend to take the 10 journey pass/day pass in Barcelona, since it's usually a bit cheaper than using the single tickets. Park Güell was my favorite, and we were only at the free part of the park, but at least in my opinion it was totally enough and full of nice places. 
Toiselle päivälle jätettiin vielä pari nähtävyyttä, Parc de la Ciutadella ja Magic Fountain, sekä rannan alue. Ciutadellan puisto oli aivan ihana, ja tosi hyvä picnic paikka, jos vaan säät sallii. Bongattiin edellisenä päivänä ihana ''donitsikahvila'' Chöc, joka sijaitsi myös ihan keskustan pääkadun lähettyvillä, joten päätettiin hakea pienet eväsdonitsit ja hedelmiä ja istuskeltiin hetki tuolla puistossa. Barcelonan kauppahallissa ja myös katujen varsilla myydään tosi kivoja smoothieita ja tuoreita hedelmiä, ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää!  Myös toi suihkulähde oli tosi hieno paikka, ja sieltä oli myös ihanat näkymät kaupunkiin. Toiselle päivälle sattui vähän edellistä huonommat säät ja tuuli yltyi aika kovaksi, jonka vuoksi rannalla ei hirveen kauaa viihdytty.

On the second day we visited Parc de la Ciutadella and the Magic Fountains, and the beach and the port. Parc Ciutadella was definitely my favorite of all the places in Barcelona, and it's also a perfect place for a picnic. We found this amazing donut cafe near La Rambla, it was called ''Chöc'' and you should definitely go check it out! I didn't like the beach area at all, it was way too crowded and full of shopkeepers, and it just wasn't a comfortable place. I'm sure on a warm day the beaches are nice, but at least the way there was just horrible. 
Kaikenkaikkiaan Barcelona oli kyllä tosi nätti kaupunki, ja meitä helpotti huomattavasti se, että asuttiin käytännössä ihan La Ramblan tuntumassa, joten kaikkialle pääsi suht helposti. Ehkä eniten mua kuitenkin yllätti se turistien määrä, ja kuinka vähän semmosta aitoa espanjalaista meininkiä tuolta löytyi. Varsinkin rannan alue oli aika järkyttävä, eikä sieltä tuntunut löytyvän mitään muuta kuin kauppiaita ja krääsää. Hyviä ravintoloita, kahviloita ja shoppailumahdollisuuksia on kuitenkin tosi paljon, ja kun lähtee vähän keskustan ulkopuolelle niin pääsee hyvin pakoon sitä turistikaaosta. Erittäin hyvä aloitus reissulle!

Barcelona was a really beautiful city, and I would recommend to stay near La Rambla, because it saves a lot of time. I was quite surprised of the amount of tourists, and I can now kind of understand why some people say that Barcelona is ''ruined by the tourists''. On the other hand, there a lot of nice restaurants, cafes and shopping, so it's definitely a nice place y for a short city holiday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti