tiistai 17. huhtikuuta 2018

LISSABON

Barcelonasta suunnattiin heti aamulla kohti Lissabonia, johon tosin lennettiin Porton kautta. Ensimmäiset ongelmat tuli jo heti Porton kentällä, jolloin mua ei meinannut löytyä koneen matkustajalistasta ja meinasi jäädä koko lento välistä. Lopulta pienen viivästyksen takia saavuttiin muutaman tunnin lentomatkan jälkeen perille, ja ensimmäisellä metropysäkillä saatiin joiltain ihanilta kotiinlähtijöiltä niiden käyttämättömät metrokortit! 
Me kaikki tiedettiin, että Lissabonissa se maasto on melko mäkistä, mutta se oli kyllä niin täysin aliarvioitua: ne mäet siellä on aivan JÄÄTÄVIÄ. Meidän hostelli sijaitsi tietysti yhden mäen päällä, ja pienen tuskanhien saattamina raahattiin itsemme ja meidän matkalaukut ylös ja voi mikä ihana maisema siellä odottikaan....

From Barcelona we travelled to Lisbon, and we had one layover in Porto, which turned out to be really interesting since my name wasn't at the passenger list... Few hours later we arrived  to the beautiful, sunny Lisbon. One thing that you should know about the city is that there are A LOT of hills. Our hostel of course was located on top of one of the hills, and it was a real struggle to carry ourselves and our luggage to the top. But it was totally worth it and the views from the top were amazing!

Me yövyttiin semmosessa hostellissa kuin This is Lisbon Hostel, ja sille annan kyllä ihan täydet pisteet! Hostelliksi se oli todella viihtyisä ja sijainti oli myös tosi hyvä, ihanalta terassilta oli tosi kivat näkymät alas kaupunkiin ja siellä olikin kiva syödä aamupalaa ja startata aamu käyntiin. Tuolla hintaan kuului myös aamupala, joka yleensä hostelleissa ei oo mikään kaikista hohdokkain, mutta tuolla oli kyllä tosi monipuolinen ja hyvä aamupala. Yksi iso plussa oli meidän hostellikissa JP, joka oli ilmeisesti pelastettu sinne jonkun aikaa sitten. 

We stayed in a hostel called This is Lisbon Hostel, and if you are ever looking for an accommodation from the city I highly recommend this one. The hostel was super nice, comfy and the location was also really good, and I especially liked the terrace. It was so nice to eat breakfast at the terrace (which btw was free and super good for a hostel breakfast), and we also had a cute little hostel cat named JP 

Kaikista viidestä kaupungeista joissa me käytiin Lissabon oli ihan mun ehdoton ykkönen. Koko kaupunki on täynnä ihania pieniä katuja, värikkäitä taloja, tosi kivoja ravintoloita ja jotenkin se tunnelma tuolla oli tosi rento ja huoleton. Vaikka Lissabonissakin on varmasti paljon turisteja, se ei jotenkaan katukuvassa näkynyt yhtään, ja kaikkialla sai käppäillä aika rauhassa. Hintataso oli myös näin opiskelijan näkökulmasta aika edullinen, aika samantyyppinen kuin Espanjassa. Pakko mainita myös se, että suurin osa paikallisista ihmisistä oli todella ihania ja auttavaisia, esimerkiksi metrossa sekoillessa joku täysin tuntematon mies ilmeisesti kuuli meidän ihmettelyn ja tuli heti auttamaan ja kertoi muutenkin uusia juttuja kaupungista. 

From all of the cities we visited Lisbon was definitely my favorite one. The city is full of little, colorful streets, nice restaurants and the whole atmosphere is really relaxed. It was really different than for example Barcelona, which was full of tourists and in Lisbon you don't really feel the mass tourism, and for some reason it just felt more authentic than many other touristic destinations. It was also quite cheap place to stay, quite similar to Spain. Also, the local people in Lisbon were really nice and helpful, and unlike in Barcelona everyone spoke really good English and were always ready to help.

Lissabonissa kannattaa siis todellakin varautua kävelemään paljon, metrolla ja raitiovaunuillakin pääsi ihan hyvin kulkemaan, mutta kävellen pääsee ehdottomasti paikkoihin helpommin. Ne matkat saattaa kartassa näyttää lyhyiltä, mutta todellisuudessa puolet matkasta on pystysuoraa ylämäkeä, joten kannattaa varata aikaa niihin matkoihin. Ihan hirveesti nähtävyyksiä ja semmosia turistijuttuja Lissabonissa ei mun mielestä ole (mikä mua itseäni ei haitannut yhtään), ja jos aikaa löytyy niin suosittelen tekemään pari päiväretkeä. Me käytiin Sintrassa ja Cascaisissa, joista kirjoittelen vielä erikseen, mutta ne on molemmat kyllä todella ihania paikkoja. Jotain perus turistijuttuja kannattaa tieysti kokeilla, esim. matkustaa tuolla kuuluisalla raitiovaunulla numero 28, maistaa ''Pastel de Nata'' -leivoksia ja myös Portugalilainen ruoka oli tosi hyvää. Mä voisin lähteä kyllä Lissaboniin uudelleen ihan milloin tahansa, ihan super ihana kaupunki!

Be prepared to walk a lot in Lisbon. There are metros and trams that also worked well, but it's so much easier just to walk. The distances on map may seem short, but usually at least half of the way is uphill, so take your time. I think that there isn't that many tourist attractions, so if you have a lot of time I recommend taking a few day trips to different places. We visited Sintra and Cascais, I'm going to write own posts from them but they were both really nice. Some basic things you of course have to try; tram ride with the tram number 28, Pastel de Nata -pastries and also Portuguese food. I really fell in love with Lisbon and I could definitely go back anytime! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti