torstai 3. toukokuuta 2018

GUADALEST & ALGAR FOUNTAINS

Muutaman tunnin ajomatkan päässä Alicantesta on Guadalestin vanha kylä, jonka historiasta en kyllä sen enempää tiedä kun että tuolla oleva linna on maurien rakentama, ja muistaakseni jopa 1100-luvulta. Toi oli kyllä ihan todella kaunis paikka ihan keskellä ei mitään, ja pelkästään bussimatka tonne kylään oli tosi hieno noiden upeiden vuoristojen takia. Tänne on aika vaikea päästä ilman omaa autoa ja järjestettyä retkeä, mutta varsinkin autolla tuonne kylään pääsee kyllä tosi vaivattomasti.

A few hours from Alicante is this beautiful village of Guadalest, which has for example an ancient castle built by the Mauri. It was definitely in the middle of nowhere, which made it even cooler and the bus ride there was amazing because of the beautiful mountain views. There is no public transportation going here, but with a car or guided tour it's easy to get here. 
Ja sitten Algarin vesiputoukset. Ehdottomasti yks siisteimmistä paikoista missä on tän vaihdon aikana päässyt käymään. Tää paikka sijaitsi tuosta Guadalestin kylästä ehkä puolen tunnin ajomatkan päässä, ja tää on siis ihan luonnonpuisto. Tonne on muistaakseni 3 euron sisäänpääsymaksu, mutta porttien toisella puolella odottaakin sitten nää ihan älyttömän upeat maisemat. Ei oo kyllä mitään parempaa kun päästä pulahtamaan tuohon veteen kuumana kesäpäivänä!

And then, the fountains of Algar. This is definitely one of my favourite place I've visited during my exchange. From the Guadalest village to here it was about 30 minutes ride, and the entrance fee to the natural park is 3 euros. It was the best feeling ever to go swimming on that water on a hot summer day! 

2 kommenttia: