keskiviikko 9. toukokuuta 2018

PARIS

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä suunnattiin kohti Pariisia, joka oli ehdottomasti mun lempparipaikka Lissabonin lisäksi. Täällä oli todellakin ajankäyttö tarkkaan mietitty, sillä meillä oli Pariisissa aikaan vaan alle kaksi päivää.

Last but definitely not least was Paris, and besides Lisbon it was definitely my favourite. We only had under 2 days here, so the schedule was quite tight! 
Niin kuin kuvista toivottavasti näkyy, Pariisi oli ihanan keväinen ja ilmat oli myös ihan täydelliset. Vähän yllätti se, että lähes kaikki jotka on Pariisissa käynyt kritisoi sitä turistien määrää ja kuinka ankeaa kaikki on sen massaturismin myötä, mutta en tiedä kävikö meillä vaan tuuri vai mitä mutta ainakaan tuolloin sellasta ongelmaa ei ollut. Päinvastoin, Eiffel -tornilla oli melkeempä tyhjää! 

As you can hopefully see from the photos, the spring in Paris was at its best and it was so beautiful! I was really surprised, because at least what I've heard many people don't like Paris because of the huge amount of tourists, but at least when we were there it was no issue. At the Eiffel -tower it was almost empty!
Nähtiin jo kaukaa, että tuolta löytyi myös maailmanpyörä, ja pikaisen miettimisen jälkeen päätettiin hypätä kyytiin ja se oli kyllä niin oikea päätös! Ihan huikeat maisemat, ja hintaa tällä oli suunnilleen 10 euroa eli melko kallista kyllä mutta niin sen arvoista.

We decided to go to the ferris wheel, and it ended up to be a perfect thing to do! The views from the top were amazing and you were able to see the whole city from there. The ride with this was around 10 euros, so kind of expensive but definitely worth it.
Toinen erittäin onnekas sattuma oli se, että päädyttiin kapuamaan ihan Notre Damen huipulle ja vitsi että se oli siistiä! Alle 25-vuotiaat Euroopassa asuvat pääsi tuonne ilmaseksi, ja muuten se olisi maksanut varmaan jotain kympin luokkaa, mutta oisin kyllä ehdottomasti voinut tuosta myös maksaa. Taaskaan ei ollut mitään ongelmaa jonottamisessa, vaan varattiin meille aika tunnin päähän ja sitten noustiinkin jo erittäin kapeeta portaikkoa pitkin ylös. Tää oli kyllä ihan lempparikokemus!

Another very lucky coincidence was when we ended up to the top of Notre Dame. Again, there was no problem with any lines or masses of tourists, and we just walked there, got an appointment and walked up. It's free to go up there if you're under 25 and living in Europe, and otherwise it costs around 10 euros. I would have definitely paid the price because it was amazing!

Kun kerran Pariisissa ollaan, pitihän sitä maistaa myös crepejä (nutella&banaani tai nutella&omena oli ihan parhaita) ja macaronseja, ja jälkimmäisiä haettiin yhdestä ostoskeskuksesta nimeltä Galeries Lafayette, jossa oli myös tosi kiva näköalapaikka sen rakennuksen katolla.

Once in Paris, you of course have to taste crepes (nutella+banana and nutella+apple were the best) and macarons, which we found from a shopping mall called Galeries Lafayette. On the top of the mall is also a really cool view point! 
Pariisi oli ihan älyttömän upea myös pimeällä, ja käytiinkin katsomassa myös Eiffel -tornin valoshow! 

Paris was amazing also at night, and the light show of the Eiffel tower was really cool! 
Koko reissun viimeinen päivä vietettiin aika erikoisissa meiningeissä, nimittäin maan alla katakombeissa. Ostettiin liput tonne ennakkoon netistä ihan vaan ajan säästämiseksi, ja se oli kyllä tosi hyvä idea. Meillä hintaan kuului myös semmonen audio guide -opastus, ja oli kyllä tosi mielenkiintosta kuulla noista lisää. Pariisi on kyllä yks niistä kaupungeista joihin haluaisin mennä uudestaan ja vähän pidemmäksi ajaksi, aivan ihana kevätkaupunki ja tosi kauniita paikkoja! 

Our last day of the entire trip was spent underground at the catacombs. We bought the tickets online which was a good decision, and saved a lot of time. We also had an audio guide, and it was really interesting to hear more about the catacombs. Paris is definitely one of the places I want to go again and for a longer time, such a nice spring city full of beautiful things to see! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti